Alojz Burja, LIP BLED D.O.O. | Prva kreditna zavarovalnica

Alojz Burja, LIP BLED D.O.O.

Obvladovanje terjatev je eno od ključnih področij, ki močno vpliva na uspešnost poslovanja vsakega podjetja. Managerji se posebej v kriznih časih, ko nam kupci ostanejo dolžni, radi izgovarjamo na »višjo silo«. Ne, to ni res, ker je obvladovanje terjatev ravno tako del managerjevih nalog kot prodaja. Od nas managerjev je odvisno, kakšnim kupcem prodajamo in kako obvladujemo njihova plačila.

 

S SID - Prvo kreditno zavarovalnico sodelujemo že dve desetletji. V tem času smo se v LIP BLED marsikaj naučili, pa tudi storitev zavarovanja Prve kreditne zavarovalnice tako doma kot v tujini je postala resnično izpopolnjena, kvalitetna. Danes se lahko pohvalimo, da LIP BLED večjih odpisov zaradi zavarovanja terjatev pri Prvi kreditni zavarovalnici praktično ne pozna. Toda za konjunkturo vedno pride recesija. Takrat so zavarovanja plačil pri Prvi kreditni zavarovalnici in sama navodila za delo s kupci še bolj zlata vredna.

Prava informacija je vredna več kot 100 novic

Prave informacije in koristni nasveti lahko pomembno vplivajo na razvoj vašega poslovanja. Bodite vedno na tekočem. Brezplačno se vpišite med prejemnike spletnih novic in prvi boste izvedeli o novostih, zanimivostih in o dogajanju na trgu.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA

To vprašanje je namenjeno preizkusu, ali ste uporabnik ali robot.

1 + 4 =
Rešite to enostavno matematično nalogo. Npr. za 1+3 vnesite 4.

Pogosta vprašanja

 • Kaj vključuje storitev zavarovanja terjatev?

  Storitev zavarovanja terjatev krije rizik neplačila kupcev, ki jim prodajate na odprt račun. Pri Prvi kreditni zavarujete terjatve, ki nastanejo pri prodaji blaga in storitev doma ali v tujini.

  Zavarovanje krije komercialne rizike, kot so prekomerna zamuda plačil in primeri insolventnosti (stečaj, prisilna poravnava), ter nekomercialne ali politične rizike.

  Zavarovanje terjatev vključuje ocenitev bonitete kupcev, oceni sledi odločitev o višini zavarovalnega kritja za posameznega kupca. Zavarovanje terjatev vključuje tudi upravljanje teh: stalno spremljanje kupca in prilagajanje ustrezne višine limita. V primeru nastanka zavarovalnega primera vam izplačamo zavarovalnino.

 • Zakaj zavarovati terjatve? Kaj pridobimo?
  • Varovanje pred finančno izgubo zaradi neplačila,
  • povečanje vaših prihodkov in dobičkonosnosti,
  • izboljšana kreditna sposobnost vašega podjetja in s tem
  • lažji dostop do financiranja.

  Banka namreč prepozna koristi zavarovanja podjetja:

  • zmanjšanje tveganja,
  • povečanje prihodkov in dobičkonosnosti,
  • zmanjšanje stroškov preverjanja kupcev,
  • zagotavljanje visokega nivoja upravljanja tveganj ter posledično
  • izboljšanje vaše bonitete.

  Zavarovanje terjatev vam omogoča varno prodajo na odprt račun (odloženo plačilo) brez dodatnih varščin, ki bi jih sicer morali zagotoviti vaši kupci. V sklopu zavarovanja terjatev vam nudimo tudi pomoč pri reševanju težav s prekomernimi zamudami plačil (opomini, način izterjave ipd.) ter strokovno asistenco (pravni nasveti, informacije o posebnostih poslovanja različnih sektorjev na različnih trgih ipd.).

Kontakt

Davčna ulica 1 (južni vhod)
1000 Ljubljana

To prevent automated spam submissions leave this field empty.