Andrej Božič, Steklarna Hrastnik | Prva kreditna zavarovalnica

Andrej Božič, Steklarna Hrastnik

»Sam zavarovanje terjatev ocenjujem kot izjemno pomembno storitev, zato od  1995 v vseh podjetjih, v katera stopam kot direktor ali kot svetovalec uvajam oziroma predlagam princip zavarovanja terjatev.  Tudi Steklarna Hrastnik ni izjema. Že vrsto let ima zavarovano  nezmožnost plačevanja strank, in sicer ne glede na razlog. Naše sodelovanje s Prvo kreditno pa je izjemno pomembno tudi v fazi pred samo sklenitvijo posla z novo stranko. Zavarovalnica namreč preveri boniteto vseh novih strank pred začetkom poslovanja. Če stranka ne zadosti zahtevam zavarovalnice, smo bolj previdni glede sodelovanja in zahtevamo dodatna zavarovanja. Če stranka tega ne more zagotoviti, posla ne sklenemo oz. prekinemo sodelovanje. Rezultat je, da danes v Steklarni Hrastnik odpisov terjatev praktično več ni.« 

Prava informacija je vredna več kot 100 novic

Prave informacije in koristni nasveti lahko pomembno vplivajo na razvoj vašega poslovanja. Bodite vedno na tekočem. Brezplačno se vpišite med prejemnike spletnih novic in prvi boste izvedeli o novostih, zanimivostih in o dogajanju na trgu.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Pogosta vprašanja

 • Kaj vključuje storitev zavarovanja terjatev?

  Storitev zavarovanja terjatev krije rizik neplačila kupcev, ki jim prodajate na odprt račun. Pri Prvi kreditni zavarujete terjatve, ki nastanejo pri prodaji blaga in storitev doma ali v tujini.

  Zavarovanje krije komercialne rizike, kot so prekomerna zamuda plačil in primeri insolventnosti (stečaj, prisilna poravnava), ter nekomercialne ali politične rizike.

  Zavarovanje terjatev vključuje ocenitev bonitete kupcev, oceni sledi odločitev o višini zavarovalnega kritja za posameznega kupca. Zavarovanje terjatev vključuje tudi upravljanje teh: stalno spremljanje kupca in prilagajanje ustrezne višine limita. V primeru nastanka zavarovalnega primera vam izplačamo zavarovalnino.

 • Zakaj zavarovati terjatve? Kaj pridobimo?
  • Varovanje pred finančno izgubo zaradi neplačila,
  • povečanje vaših prihodkov in dobičkonosnosti,
  • izboljšana kreditna sposobnost vašega podjetja in s tem
  • lažji dostop do financiranja.

  Banka namreč prepozna koristi zavarovanja podjetja:

  • zmanjšanje tveganja,
  • povečanje prihodkov in dobičkonosnosti,
  • zmanjšanje stroškov preverjanja kupcev,
  • zagotavljanje visokega nivoja upravljanja tveganj ter posledično
  • izboljšanje vaše bonitete.

  Zavarovanje terjatev vam omogoča varno prodajo na odprt račun (odloženo plačilo) brez dodatnih varščin, ki bi jih sicer morali zagotoviti vaši kupci. V sklopu zavarovanja terjatev vam nudimo tudi pomoč pri reševanju težav s prekomernimi zamudami plačil (opomini, način izterjave ipd.) ter strokovno asistenco (pravni nasveti, informacije o posebnostih poslovanja različnih sektorjev na različnih trgih ipd.).

Kontakt

Davčna ulica 1 (južni vhod)
1000 Ljubljana

To prevent automated spam submissions leave this field empty.